Totaal aanbod

Burgerhoutsestraat Roosendaal

Object:

Locatie:Burgerhoutsestraat 12 , Roosendaal
Status:Huur
Soort object:Kantoorruimte
Huurprijs:€ 100,- per vierkante meter per jaar
Oppervlakte:290 m²
Bouwjaar:1900

Objectomschrijving:

Algemeen:
Het betreft hier een op de begane grond gelegen representatieve kantoorruimte alsmede een kantoorverdieping op de 2e etage. De kantoorruimte maakt deel uit van het rijksmonument "Villa Mariahove" gelegen aan de Burgerhoutsestraat 12 te Roosendaal. De ruimte is gelegen op een uitstekende centrale locatie in het centrum op loopafstand van het kernwinkelgebied van Roosendaal. tevens is er een goede bereikbaarheid met eigen en openbaar vervoer middels de diverse invalswegen. Diverse betaalde parkeermogelijkheden zijn er in de nabije omgeving en in de ondergronds gelegen Parkeergarage Nieuwe Markt.

Historie:
Het perceel waarop Mariahove is gebouwd, is omstreeks 1892 afgesplitst van het goede- renbezit van het nabijgelegen landhuis Vrouwenhof. Na de aankoop door Henri van Gilse liet hij daar omstreeks 1899-1901 de villa Mariahove bouwen, genoemd naar zijn echtge- note Maria Kenis. Het ontwerp is van de hand van de Roosendaalse architect M. Vergouwen, gebaseerd op een romantische kasteelarchitectuur. Dit blijkt uit de schilder- achtige opzet met erkers, hoektoren, kantelen en dergelijke. De vormentaal is overwe- gend neo-renaissance. In dezelfde tijd kwamen ook een koetshuis tot stand, en een tuin- aanleg in landschapsstijl. De villa en de tuin kenden een nauwe samenhang, ook aan de achterzijde: dankzij de warande waren de achterkamers van de villa een soort tuinka- mers. In 1938 is Mariahove aangekocht door de Pius X Stichting. Deze kerkelijke orga- nisatie hield zich bezig met maatschappelijk werk onder fabrieksarbeidsters. Ook lijkt in 1939 de RK Huishoud- en Nijverheidsschool in de villa te zijn ondergebracht. Deze nieu- we functies hebben voor het gebouw weinig gevolgen gehad. Nadat de gemeente Roosendaal de villa aankocht in 1968, werd in 1975 de gemeentelijke muziekschool in Mariahove ondergebracht. Daarbij werden de warande en bijkeuken tegen de achterge- vel gesloopt en is op dezelfde plaats de huidige aanbouw gerealiseerd. Hierdoor ging de samenhang tussen de villa en de tuin verloren en verwerden de achterkamers tot een soort middenkamers. In het interieur van de villa werd rechtsachter de bediendentrap gesloopt, waarna een gewijzigde indeling met sanitaire ruimten werd aangebracht. Tevens werd de zolderverdieping ingericht en de vide tussen de hal op de begane grond en de verdieping dichtgezet. Het middendeel van de voortuin werd heringericht tot een formele tuin. Verder werden de stalen brandtrap en enkele vluchtwegen toegevoegd. In 2001 vertrok de muziekschool uit de villa en sindsdien is Mariahove weer (tijdelijk) bewoond. Daartoe hebben slechts ondergeschikte aanpassingen plaatsgevonden.

Oppervlakte:
Kantoorruimte Oppervlakte
Begane grond Ca. 90 m²
2e verdieping Ca. 200 m²


Opleveringsniveau:
Het object zal derhalve opgeleverd worden in de staat op het moment van oplevering.

Huurprijs:
Kantoorruimte Huurprijs
Begane grond € 750,-- per maand exclusief BTW
2e verdieping € 1.800,-- per maand exclusief BTW


Huurtermijn:
5 jaren met telkenmale 5 optiejaren (opzegtermijn van 12 maanden). Kortere looptijden in overleg met verhuurder bespreekbaar.

Huurbetaling:
Per maand vooruit.

Zekerheidstelling:
Ter grootte van een kwartaalsverplichting inclusief BTW.

Parkeren:
Diverse betaalde parkeervoorzieningen in de nabije omgeving en in de ondergronds gelegen Parkeergarage Nieuwe Markt (kantoor abonnement € 91,-- per maand exclusief BTW).

Bestemming:
Kantoorruimte

Contract:
Standaard ROZ huurovereenkomst.

Aanvaarding:
In overleg.

Indexering:
Jaarlijks, voor het eerst één jaar na huuringangsdatum, op basis van de wijziging van het maandprijsindexcijfer volgens de consumentenprijsindex (CPI), reeks CPI-alle huishoudens (2006=100), gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Omzetbelasting:
Alle in deze brochure vermelde bedragen zijn, tenzij uitdrukkelijk vermeld, exclusief omzetbelasting (BTW). Voorts is er in deze brochure uitgegaan dat de prestaties van de huurder voor meer dan 90% in de met BTW-belaste sfeer plaatsvinden.

Objectspecificatie:

Huurprijs:€ 100,- per vierkante meter per jaar
Locatie:Burgerhoutsestraat 12 , Roosendaal
Soort object:Kantoorruimte
Bouwjaar:1900
Oppervlakte:290 m²
Aantal units vanaf:90

Vraag brochure aan    Vraag brochure aan

« Terug naar het overzicht
Bedrijfsmakelaardij | Laan van Brabant 62 | 4701 BL Roosendaal | 0165-541219 | info@cs-makelaars.nl
Woningmakelaardij | Laan van Brabant 62 | 4701 BL Roosendaal | 0165-541219 | woningmakelaardij@cs-makelaars.nl
Facebook LinkedIn Twitter NVMFundaVastgoed CertNWWITMI
Makelaar Roosendaal | algemene voorwaarden | disclaimer | sitemap